Matkat

Matkakustannukset korvataan kassan hallituksen antaman yleisohjeen mukaisesti.

* Matkakorvauksen määrään ja matkojen korvattavuuteen noudatetaan Kelan matkakorvausten määräytymisperiaatteita (kuntoutukseen liittyvät matkat eivät ole kassan sääntöjen mukaan korvattavia).

Lue myös Kelan tiedote: Muutoksia yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksiin ja niiden vaikutuksista matkakorvauksiin: Muutoksia yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksiin

* Tarpeelliset matkakulut korvataan halvimman mahdollisen matkustustavan mukaan.
Halvin matkustustapa on yleensä julkinen kulkuneuvo kuten linja-auto tai juna.

* Jos et voi käyttää julkista liikennettä terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, voit saada korvausta esim. oman auton tai taksin käytöstä.

1.1.2022 alkaen korvausta voi saada vain niistä taksimatkoista, jotka on tilattu Kelan kanssa sopimuksen suorakorvausmenettelystä tehneestä tilausvälityskeskuksesta: numerosta.

* Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Kassa korvaa lisäetuutena taksi- ja sairaankuljetuksen (=ambulanssimatkan) omavastuun kuittia vastaan.
Kassa korvaa myös alle Kelan omavastuun jäävät matkakustannukset, mikäli matka on tehty korvattavaan hoitoon tai tutkimukseen.

* Oman auton käyttäminen alle 100 km:n matkalla on korvattavaa ilman terveydenhuollon todistusta tai erillistä selvitystä liikenneolosuhteista. Yli 100 km:n matka omalla autolla korvataan vain terveydenhuollon antaman todistuksen tai liikenneolosuhteista johtuvan syyn perusteella.

* Yksityiseen terveydenhuoltoon tehdystä matkasta tulee aina esittää hakemuksen liitteenä
lomake SV 67, todistus matkakorvausta varten tai muu vastaava selvitys (esimerkiksi kopio sairauskertomustiedoista).

* Tarpeelliset majoittumiskustannukset korvataan, mikäli kassan vakuutettu on korvattavan matkan aikana joutunut yöpymään majoitusliikkeessä taikka tutkimus- tai hoitolaitoksen potilaita varten järjestetyssä majoituspaikassa. Korvaus on enintään 90,00 euroa/yö.

* Kuntoutusmatkoista ja kuntoutuksesta aiheutuneista majoittumiskustannuksista ei makseta kassan lisäetuutta.

MATKAKORVAUKSEN HAKEMINEN:

  • matkakorvaushakemus SV 4
  • linja-autokuitti, taksimatkan ja / tai sairaankuljetuksen omavastuukuitti
  • yksityiseen terveydenhuoltoon tehdystä matkasta SV 67 tai muu vastaava selvitys (esim. kopio sairauskertomustiedoista)
  • tosite majoittautumisesta

Voit tehdä matkakorvaushakemuksen ja lähettää sen liitteet verkossa: Asiointipalvelu OmaKela

Lisätietoja: www.kela.fi/matkat